toppbild- snö.jpg
toppbild,-eld.gif
Årets första Vormselenytt
2011-01-29
Så kom den till sist, blian. Om detta tycker vi både för och emot. Skönt när snön dråsar ned från plåttaken, opplegan försvann och det blir lättare att färdas i skogen. Men synd på det vackra vinterlandskapet å andra sidan. Här i Vormsele har jag lärt ett gammalt ord. Veklanken - som är skaren som bildas under träden på vårvintern och som bär en människa som ska hugga ved. Men veklanken kommer nog inte före april.

Örjan

Bildvisning från fjällen

 

Det är inte helt klart när men vi jobbar på att Lasse Strömgren från Ammarnäs ska komma och berätta och visa bilder från fjällen. Lasse är en av de kunnigaste fjällbor vi har när det gäller Vindelfjällen. Som naturbevakare har han vistats mer än de flesta i det vidträckta fjällområdet. I samband med detta kommer vi att sälja kaffe och våfflor i caféet.

 

Nytt golv i Café blå

 

Vecka 6 kommer mattan i caféet att bytas. Det här är en upprustning som är efterlängtad eftersom vår i övrigt fräscha cafélokal kommer att bli tipp topp och ännu trevligare. Styrelsen har även börjat utreda möjligheterna att sätta in en skjutvägg för att kunna dela mässhallen i två rum vid behov.

 

Bredbandsnytt

 

Installation av anslutning inne i fastigheterna är på gång. Dock tidigast om två veckor.

 

Hemslöjdsmässan

 

Arbetsgruppen för hemslöjdsmässan har träffats första gången och det handlade mest om att spika några datum. Gunnar Strandgren skickar ut inbjudan till slöjdarna nu

 

Lung- hjärträddning i vår

 

Civilförsvarsförbundet har erbjudit att gratis ordna att Karina Viro åker runt i byarna längs Vindelälven och dels lär folk att göra första hjälp utan apparat men också med. SPF-Älven har tackat ja till erbjudandet och den 1 mars börjar man i Björksele. Man vill ha 10 - 12 personer vid varje tillfälle och alla får komma. Tidpunkt går att förlägga till kvällstid med tanke på de som jobbar. Vi återkommer med när det blir i Vormsele.

 

Hembygdföreningens styrelse

 

Ny skyltning i byn
2017-08-14
Echo kvintetten spelade
2017-07-22
Bildspel från hemslöjdsmässan
2017-07-01
Utbildning i fisketillsyn
2017-05-06
Nytt år att vara medlem
2017-04-13
Ny ordförande i Vormsele
2017-03-27